Исхрана за децата над 2 до 4 години

I   НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Овошен

 јогурт

ВТОРНИК

ПРАЗНИК, НЕРАБОТЕН ДЕН

 

 

 

СРЕДА

ПРАЗНИК-НЕРАБОТЕН ДЕН

 

 

 

ЧЕТВРТОК

Палента со сирење и путер

Чај од шипка со лимон

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Кашичка од бисквити и јаболки

ПЕТОК

Гриз со млеко,

 путер и жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пудинг од ванила

                                   II  НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

 

 

 

 

 

ВТОРНИК

Палента со сирење и путер

 

Јогурт

Пасиран чорбест

 грав со морков

 

Кашичка со бисквити и свежа јаболка

СРЕДА

Фиде со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасирани боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

 јогурт

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз и мешан зеленчук

 

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со

млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Бисквити со млеко

III  НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво

 со зеленчук

Бисквити со печена јаболка

ВТОРНИК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со

 пилешко месо и ориз

Пудинг од ванила

СРЕДА

Палента со сирење, путер и павлака

Сок од јаболко

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасиран сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

 

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и жолчка од јајце

 

Пасирана банана

 

ПЕТОК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со

млеко

 

IV   НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење

и путер

 

Јогурт

Пасиран чорбест

 грав со морков

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирано вариво од компир, морков и мелено јунешко месо

Овошен

 јогурт

СРЕДА

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и варена жолчка од јајце

Пасирана

 банана

ЧЕТВРТОК

Тарана со сирење

 и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ПЕТОК

Гриз со

 млеко и варена жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

 Бисквити со млеко

 

I   НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

 

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Фрутолино(овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пудинг од ванила

СРЕДА

Тарана со сирење

и путер

Чај од шипка со лимон

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити и јаболки

ЧЕТВРТОК

Кашичка од двопек, млеко и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со компир, морков, карфиол и жолчка од јајце

Пасирана банана

ПЕТОК

Гриз со млеко,

путер и жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со

 мелено јунешко месо и зеленчук

Мелен ориз со млеко

II  НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Фрутолино(овошно-житна каша) со млеко незасладено

 

Сок од јаболко

Пасиран грашок вариво со мелено јунечко месо и зеленчук

 

Кашичка со бисквити и свежа јаболка

СРЕДА

Палента со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Пасирано варено просо со морков и јаболка

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо и ориз

 

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со

млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

   III  НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со зеленчук

Бисквити со печена јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

 

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и жолчка од јајце

 

Пасирана банана

СРЕДА

Палента со

сирење, путер

и павлака

Сок од јаболко

Пасиран грашок со

мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирано варено просо со морков и јаболко

ЧЕТВРТОК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

 

ПЕТОК

Пасирано варено просо со јогурт и банана

 

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Бисквити со

млеко

IV   НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирано вариво од компир, морков и мелено јунешко месо

Овошен

јогурт

СРЕДА

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од спанаќ и ориз, кисело млеко и жолчка од јајце

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со

млеко и варена жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со

 мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

 

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

 

 

 

I   НЕДЕЛА  МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

 

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Фрутолино(овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирана вариво боранија со компир,зеленчук и мелено јунешко месо

Пудинг од ванила

СРЕДА

Фиде со сирење

и путер

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасиран сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Кашичка од двопек, млеко и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со компир, морков, карфиол и жолчка од јајце

Пасирана банана

ПЕТОК

Гриз со млеко,

путер и жолчка

Сок од јаболко

Пасирана зелка со

мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити со свежа јаболка

II  НЕДЕЛА  МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Фрутолино(овошно-житна каша) со млеко незасладено

 

Сок од јаболко

Пасиран грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук

 

Кашичка со бисквити и свежа јаболка

СРЕДА

Палента со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Гриз со

 млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз и мешавина од зеленчук

 

Пасирана

банана

ПЕТОК

Мелен ориз

 со

млеко

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирано варено просо со морков и јаболко

III  НЕДЕЛА  МАРТ   2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со зеленчук

Бисквити со печена јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

 

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и жолчка од јајце

 

Пасирана банана

СРЕДА

Палента со

сирење, путер

и павлака

Сок од јаболко

Пасиран спанаќ со ориз, варена жолчка и кисело млеко

Пасирано варено просо со морков и јаболко

ЧЕТВРТОК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија вариво со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

 

ПЕТОК

Пасирано варено просо со јогурт и банана

 

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со

млеко

IV   НЕДЕЛА  МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Фиде со сирење

и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасирано вариво од компир, морков и мелено јунешко месо

Овошен

јогурт

СРЕДА

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со ориз, мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со

млеко и варена жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со

мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

 

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

I   НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

 

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Фиде со сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана вариво боранија со компир,зеленчук и мелено јунешко месо

Бисквити со млеко

СРЕДА

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пасирана банана

ЧЕТВРТОК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со компир, морков, карфиол и жолчка од јајце

Пудинг од ванила

ПЕТОК

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасирани макарони со

мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од варено просо, јаболко и суви кајсии

II  НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

 сирење и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа

вариво со зеленчук

Овошен

јогурт

ВТОРНИК

Палента со

 сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

СРЕДА

Кашичка од бисквити, банана и јогурт

Чај од шипка со лимон

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и варена жолчка од јајце

Кашичка од варено просо со суви сливи и јаболко

ЧЕТВРТОК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

       Пасирана

банана

ПЕТОК

Мелен ориз со варена жолчка и млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пудинг од ванила

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со зеленчук

Овошен

 јогурт

ВТОРНИК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

 

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво боранија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

 

Пудинг од ванила

СРЕДА

Пасирано варено просо со сирење и јогурт

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Бисквити со печена јаболка

ЧЕТВРТОК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко незасладено

Сок од јаболко

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

 

ПЕТОК

Кашичка со јогурт, банана и бисквити

 

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Мелен ориз

 со млеко

IV   НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

 

Јогурт

Пасирана леќа

 вариво со зеленчук

Овошен

 јогурт

ВТОРНИК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

СРЕДА

Пасирано варено просо со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасиран спанаќ вариво со ориз, кисело млеко и варена жолчка

Пасирана

 банана

ЧЕТВРТОК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со компир, морков, карфиол

Мелен ориз со млеко

ПЕТОК

Фиде со сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пудинг од ванила

 

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

 

 

 

I   НЕДЕЛА ЈУЛИ 2018

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа

вариво со

зеленчук

Кашичка од кајсии и бисквити

ВТОРНИК

Пасирани овесни снегулки со јогурт

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Банана

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша)

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка   со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Тарана со сирење и павлака

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити и праски

ПЕТОК

Мелен ориз

 со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пасиран таратор од краставица свежа и јогурт

II  НЕДЕЛА ЈУЛИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

грав

со зеленчук

Кашичка од варени кајсии и морков со бисквити

ВТОРНИК

Кашичка од двопек, сирење и млеко

Чај од шипка со лимон

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Таратор пасиран со свежа краставица и јогурт

СРЕДА

Палента со сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

 јогурт

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирано пилешко месо со ориз и зеленчук (грашок, пченка и морков)

Банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Кашичка од бисквити пасирани со круши и јаболки

 

III  НЕДЕЛА  ЈУЛИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Вариво леќа

со зеленчук

Бисквити со свежа јаболка

ВТОРНИК

Гриз со

млеко

Чај од шипка со лимон

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Овошен

јогурт

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок

од

праска

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Банана

ЧЕТВРТОК

Палента со павлака и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити со кајсија и праска

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Таратор пасиран со свежа краставица и јогурт

IV   НЕДЕЛА ЈУЛИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Банана

СРЕДА

Палента со павлака, путер и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Кашичка од праска и кајсија со бисквити

ПЕТОК

Пасирани овесни снегулки со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана пресна зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Таратор пасиран со свежа краставица и јогурт

 

I   НЕДЕЛА АВГУСТ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа

вариво со

зеленчук

Кашичка од праски и бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано пилешко месо со ориз, грашок, пченка и морков

Овошен

јогурт

СРЕДА

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Тарана со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити и круши

ПЕТОК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Пире од свежо овошје

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пасиран таратор од краставица свежа и павлака

 II  НЕДЕЛА АВГУСТ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

грав

со зеленчук

Кашичка од варени круши и морков со бисквити

ВТОРНИК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

Јогурт

СРЕДА

Кашичка од двопек, сирење и млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од сливи обарени со бисквити

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од праска

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пасиран таратор од свежа краставица и  павлака

III  НЕДЕЛА  АВГУСТ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

      Јогурт

Вариво леќа

со зеленчук

Бисквити со свежа јаболка

ВТОРНИК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Овошен

јогурт

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Банана

ЧЕТВРТОК

Палента со павлака

и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити со обарени сливи

ПЕТОК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Таратор пасиран со  краставица и павлака

 

IV   НЕДЕЛА АВГУСТ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

СРЕДА

Палента со павлака, путер и сирење

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Банана

ПЕТОК

Пасирани овесни снегулки со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Таратор пасиран со свежа краставица и павлака

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со морков

Кашичка од праски и бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано пилешко месо со ориз, грашок, пченка и морков

Овошен

јогурт

СРЕДА

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

ПЕТОК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасиран таратор од краставица свежа и павлака

 

II  НЕДЕЛА СЕПТЕМВРИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење

и путер

Јогурт

Пасирана леќа

вариво со зеленчук

Кашичка од варени круши и морков со бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

СРЕДА

Фиде со сирење и павлака

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од сливи обарени со бисквити

ЧЕТВРТОК

Гриз со

млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пасирана

банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од праска

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пасиран таратор од свежа краставица и  павлака

 

 

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со морков

Бисквити со печена  јаболка

ВТОРНИК

Тарана со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Пудинг од ванила

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Бисквити со обарени круши и јаболки

 

IV   НЕДЕЛА СЕПТЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Пудинг од ванила

СРЕДА

Палента со павлака, путер и сирење

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со

мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирани бомбици од јаболки и бисквити

ЧЕТВРТОК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Сок од праска

Пасирано вариво со компир, ориз, карфиол, морков и жолчка од јајце

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со млеко и жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Овошен

јогурт

 

V   НЕДЕЛА АВГУСТ  2018

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

 Палента

со сирење

и путер

Јогурт

Пасирана леќа

 вариво

со зеленчук

Кашичка од бисквити со обарени модри сливи

ВТОРНИК

Фиде со

 сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасиран ориз со пилешко месо и мешан зеленчук (грашок, морков, пченка)

Пасирана

банана

СРЕДА

Мелен ориз

 со млеко

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Кашичка од бисквити и праски

ЧЕТВРТОК

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

 јогурт

ПЕТОК

Пасирани овесни снегулки со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Таратор пасиран со свежа краставица и павлака

 

 

 

 

 

I   НЕДЕЛА ОКТОМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со морков

Кашичка од јаболки и бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Овошен

јогурт

СРЕДА

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

ПЕТОК

Фиде со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

II  НЕДЕЛА ОКТОМВРИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење

и путер

Јогурт

Пасирана леќа

вариво со зеленчук

Кашичка од варени круши и морков со бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирани бомбици од јаболка и бисквити со млеко

СРЕДА

Палента со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасиран сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Кашичка од двопек, сирење и млеко

Пире од свежо овошје

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и жолчка од јајце

Пасирана

банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од праска

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Гриз со

млеко

III  НЕДЕЛА  ОКТОМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест грав

со морков

Бисквити со обарени круши и  јаболки

ВТОРНИК

Фиде со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Пудинг од ванила

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и жолчка од јајце варено

Пасирана банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Бисквити со

млеко

IV   НЕДЕЛА ОКТОМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење

и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана

банана

СРЕДА

Палента со павлака, путер и сирење

Пире од свежо овошје

Пасиран грашок со

мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирани бомбици од тиква и бисквити

ЧЕТВРТОК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Пире од свежо овошје

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и жолчка од јајце

Пудинг

од ванила

ПЕТОК

Гриз со млеко и жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Овошен

јогурт

НЕДЕЛА ОКТОМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

грав со морков

Кашичка од јаболки и бисквити

ВТОРНИК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Овошен

јогурт

СРЕДА

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

ПЕТОК

Фиде со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

I   НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Овошен

 јогурт

ВТОРНИК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано пилешко месо со ориз и зеленчук(морков, грашок и пченка)

Кашичка од варени круши и бисквити

СРЕДА

Гриз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од компир, морков, карфиол и мелено јунешко месо

Пасирана банана

ПЕТОК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Бисквити со млеко

                                   II  НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење

и путер

Јогурт

 Пасиран чорбест

 грав со морков

Кашичка од варени јаболки и морков со бисквити

ВТОРНИК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасирана боранија

со мелено јунешко

месо и зеленчук

Пасиран сутлијаш

СРЕДА

Фиде со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од компир, морков, брокула и жолчка од јајце

Бисквити со млеко

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

 

Пасиран спанаќ со ориз, жолчка и кисело млеко

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со млеко и жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Овошен

 јогурт

III  НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво

 со зеленчук

Бисквити со обарени круши и  јаболки

ВТОРНИК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Пудинг од ванила

СРЕДА

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од јаболко

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

јогурт

ЧЕТВРТОК

Мелен ориз

со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и  мелено јунешко месо

Пасирана банана

ПЕТОК

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Пире од свежо овошје

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Бисквити со

млеко

IV   НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

 грав со морков

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирано вариво од компир, морков, брокула и жолчка од јајце

Овошен

 јогурт

СРЕДА

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасирана боранија со

мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Тарана со сирење

 и путер

Пире од свежо овошје

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и жолчка од јајце

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз

со

 млеко

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

 Пасирани бомбици од тиква и бисквити

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво со зеленчук

Овошен

 јогурт

ВТОРНИК

Пасирани овесни снегулки со јогурт и банана

Сок од јаболка

Пасирано вариво од мелено јунешко месо, компир, морков и карфиол

Кашичка од варени круши и бисквити

СРЕДА

Палента со

 сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирана банана

ЧЕТВРТОК

Фрутолино (овошно-житна каша) со млеко незасладено

Пире од свежо овошје

Пасирана растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

Кашичка од бисквити и јаболки

ПЕТОК

Гриз со млеко,

 путер и жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана зелка со мелено јунешко месо и зеленчук

Пудинг од ванила

                                   II  НЕДЕЛА  ДЕКЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

 

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со

сирење

и путер

Јогурт

 Пасиран чорбест

 грав со морков

Кашичка од варени јаболки и морков со бисквити

ВТОРНИК

Кашичка од банана, јогурт и бисквити

Сок од јаболко

Пасирана боранија

со мелено јунешко

месо и зеленчук

Пудинг од ванила

СРЕДА

Фиде со сирење

и павлака

Пире од свежо овошје

Пасирани макарони со мелено јунешко месо и зеленчук

Овошен

 јогурт

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасиран спанаќ со ориз, жолчка и кисело млеко

Пасирана

банана

ПЕТОК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Бисквити со млеко

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со

сирење и путер

Јогурт

Пасирана леќа вариво

 со зеленчук

Бисквити со обарени круши и  моркови

ВТОРНИК

Палента со

сирење и путер

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво со пилешко месо, ориз, пченка, морков и грашок

Пудинг од ванила

СРЕДА

Овесни снегулки пасирани со јогурт и банана

Сок од јаболко

Пасиран грашок со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасирани бомбици од тиква и бисквити

ЧЕТВРТОК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Пире од свежо овошје

Пасирано вариво од зеленчук морков, компир, карфиол и жолчка од јајце

Пасирана банана

ПЕТОК

Гриз со млеко и варена жолчка од јајце

Пире од свежо овошје

Пасирана турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Бисквити со

млеко

 

IV   НЕДЕЛА  ДЕКЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење

и путер

Јогурт

Пасиран чорбест

 грав со морков

Бисквити со варени морков и јаболка

ВТОРНИК

Фрутолино

(овошно-житна каша) со млеко

Сок од праска

Пасирано вариво од компир, морков, брокула и жолчка од јајце

Овошен

 јогурт

СРЕДА

Кашичка од бисквити, јогурт и банана

Чај од шипка со лимон

Пасиран спанаќ со ориз, кисело млеко и варена жолчка од јајце

Пасирана

 банана

ЧЕТВРТОК

Тарана со сирење

 и путер

Пире од свежо овошје

Пасирана боранија со мелено јунешко месо и зеленчук

Пасиран сутлијаш

ПЕТОК

Гриз со

 млеко и варена жолчка

Пире од свежо овошје

Пасирана македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

 Пасирани бомбици од пченица со млеко