Исхрана за децата над 4 до 6 години

I  НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сок

 

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Житна плочка со брусница

 

 

ВТОРНИК

ПРАЗНИК,

НЕРАБОТЕН ДЕН

 

 

 

 

СРЕДА

 

ПРАЗНИК-НЕРАБОТЕН ДЕН

 

 

 

 

ЧЕТВРТОК

Палента со сирење, чај од шипка со лимон

Овошен сок

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

Житна плочка со банана и темно чоколадо

ПЕТОК

Намаз од павлака и рендан кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-лиснато со кашкавал

II  НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

ПРАЗНИК – НЕРАБОТЕН ДЕН

 

 

 

ВТОРНИК

Палента со

 сирење,

 јогурт

 

Овошен сок

Чорбест грав

 со морков,

салата сезонска

Житна плочка со кајсија и темно чоколадо

СРЕДА

Намаз од павлака и сирење, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-баничка со сирење

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Вариво од пилешко месо со ориз и мешан зеленчук, салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и кашкавал,

чај од шипка со лимон

 

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Овошен ролат со јаболка

 

III  НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Житна плочка со суво грозје

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Пилешко месо со ориз,

салата сезонска

Бело пециво-перек

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска

 

Сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

 

Овошје

Риба пешена фишфингер и пире од компир, салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Овошен ролат со вишна

 

IV   НЕДЕЛА  ЈАНУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

 

Чорбест грав со морков,

салата сезонска

Житна

плочка со банана

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Ќофте од мелено јунешко месо, пире од компир,

салата сезонска

Бело пециво-лиснато со кашкавал

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

 

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

 

Банана

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска

Пудинг од ванила

 

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-перек

 

 

                               I   НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента

со сирење,

јогурт

Сок

од

јаболко

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Брза пита

со сирење и праз

ВТОРНИК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

 

Овошје

Растурена пиперка со ориз, зеленчук и мелено јунешко месо, салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со кравјо сирење

СРЕДА

 

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Овошен

 ролат со вишна

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

 

Овошје

Риба печена фишфингер со компир пире,

салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

 

Житна

плочка

II  НЕДЕЛА ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки

со сирење, јогурт

Сок од боровница

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Овошен колач со брусница

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво баничка со сирење

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Македонска јанија

со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

 

Лења пита

со јаболко

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Ориз со пилешко месо,

салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда и јајца, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

III  НЕДЕЛА  ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Сок од кајсија

 

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Колач со морков

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Печена риба фишфингер со компир пире, салата сезонска

 

Банана

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Грашок со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Лења пита со вишна

 

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

 

Овошје

Макарони со мелено јунечко месо и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-баничка со кравјо сирење

ПЕТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Растурена пиперка со ориз, зеленчук и мелено јунешко месо, салата сезонска

Житна

плочка

 

IV   НЕДЕЛА ФЕВРУАРИ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење

и путер

 

Сок од праска

 

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Проја со сирење

ВТОРНИК

Корнфлекс со

 млеко незасладено

 

Овошје

Ќофте од мелено јунешко месо, компир пире, салата сезонска

Интегрално пециво со кравјо сирење

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

 

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и

 мед, млеко незасладено

 

Овошје

Спанаќ вариво со

ориз, кисело млеко,

½ варено јајце

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка со мелено јунешко

месо и зеленчук,

салата сезонска

 

Житна

плочка

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

 

 

 

I   НЕДЕЛА  МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента

со сирење,

јогурт

Сок

од

јаболко

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

 

Овошје

Боранија вариво со компир, зеленчук и мелено јунешко месо, салата сезонска

Лења пита

 со

вишна

СРЕДА

 

Намаз од пржена урда, пиперка и јајце, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

 

Сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Риба печена фишфингер со компир пире,

салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка со мелено јунешко

месо и зеленчук, салата сезонска

 

Интегрално лиснато пециво со сирење

II  НЕДЕЛА МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки

со сирење, јогурт

Сок од боровница

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Овошен колач со морков

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Лиснато пециво со кашкавал

СРЕДА

Намаз од павлака и сирење, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Македонска јанија

со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

 

Лења пита

со јаболко

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Ориз со пилешко месо и мешавина од зеленчук,

салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

III  НЕДЕЛА  МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Сок од кајсија

 

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Брза пита со сирење и праз

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Печена риба фишфингер со компир пире, салата сезонска

 

Банана

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Спанаќ со ориз, ½ варено јајце и кисело млеко

Лења пита со јаболко

 

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Пудинг од ванила

ПЕТОК

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

 

IV   НЕДЕЛА МАРТ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење

и путер

 

Сок од праска

 

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Проја со сирење

ВТОРНИК

Корнфлекс со

млеко незасладено

 

Овошје

Ќофте од мелено јунешко месо, компир пире, салата сезонска

Интегрално пециво со кравјо сирење

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Грашок со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

 

Овошен ролат со вишна

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и

мед, млеко незасладено

 

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка со мелено јунешко

месо и зеленчук,

салата сезонска

 

Житна

плочка

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

I   НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Житна

 плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Боранија вариво со компир, зеленчук и мелено јунешко месо, салата сезонска

Лења пита

 со

вишна

СРЕДА

 

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка вариво со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

 

Банана

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Риба печена фишфингер со компир пире,

салата сезонска

Бело пециво – лиснато со кашкавал

 

ПЕТОК

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко

месо и зеленчук, салата сезонска

 

Интегрално лиснато пециво со сирење

II  НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки

со сирење, јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Овошен колач со брусница

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Лиснато пециво со кашкавал

СРЕДА

Намаз од павлака и сирење, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Спанаќ вариво со ориз,

 кисело млеко и ½ варено јајце

   Лења пита

со јаболко

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

 

Житна

плочка

III  НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

Јогурт

Овошен сок

 

Чорбест грав со зеленчук,

салата сезонска

Брза пита со сирење

ВТОРНИК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

 

Овошје

Боранија вариво со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Пудинг од ванила

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Растурена пиперка со

 мелено јунешко месо, ориз

и зеленчук

Интегрално лиснато со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

 

Банана

ПЕТОК

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

 

IV   НЕДЕЛА  АПРИЛ  2019

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење

и путер

 

Сок од праска

 

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Проја со сирење

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

 

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Лења пита со јаболко

СРЕДА

Намаз од пржена урда, пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Спанаќ вариво со ориз,

 кисело млеко и

 ½ варено јајце

 

Банана

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со

 млеко незасладено

 

Овошје

Риба печена

 фишфингер со компир пире, салата сезонска

Интегрално пециво со сирење

ПЕТОК

Намаз од туна, кисели краставички и лимон, чај од шипка со лимон

 

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук,

салата сезонска

      Житна

плочка

ИЗГОТВИЛ                                                                                              ДИРЕКТОР

Д-р Катерина Кикерковска

спец. по семејна медицина                                                              Елена Устамитова

Готвач Снежа Темелкова

I  НЕДЕЛА ЈУЛИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Банана

СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз  и зеленчук, салата сезонска свежа

Лења пита со вишна

ЧЕТВРТОК

Намаз од урда, зелена пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Бело пециво-

погачица со сирење

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Бело пециво-лиснато со кашкавал

II  НЕДЕЛА ЈУЛИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

Јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко

незасладено

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Лења пита со јаболка

СРЕДА

Намаз од павлака, сирење и рендана краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Бело пециво-пирошка со кашкавал

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Пилешко месо со ориз и зеленчук (грашок, пченка и морков), салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од туна,

кисели краставички и лимон,

чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Бело пециво-погачица со сирење

 

III  НЕДЕЛА  ЈУЛИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук,

салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска свежа

Лења пита со вишна

СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Банана

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака, сирење и свежа краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Бело пециво-перек

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Бело пециво-погачица со сирење

IV   НЕДЕЛА ЈУЛИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед,  млеко

незасладено

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Банана

СРЕДА

Намаз од павлака, сирење и рендана краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска свежа

Бело пециво-пирошка со

кашкавал

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска свежа

Бело пециво-

перек

ПЕТОК

Намаз од урда, свежа рендана пиперка и доматно пире,чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Пресна зелка со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска свежа

Лења пита со јаболко

 

I  НЕДЕЛА АВГУСТ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска свежа

Интегрално лиснато пециво со сирење

СРЕДА

Намаз од путер, сирење и обарен рендан морков, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Погачица од пченкарно брашно со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од павлака и рендан кашкавал, чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Овошен ролат со јаболка

II  НЕДЕЛА АВГУСТ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко

незасладено

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Интегрално лиснато со сирење

СРЕДА

Намаз од павлака, сирење и свежа рендана краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Пирошка со кашкавал

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од рендана пиперка, урда и доматно пире ,

чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Овошен ролат со вишна

III  НЕДЕЛА  АВГУСТ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук,

салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска свежа

Баничка со сирење

СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Интегрално лиснато пециво со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака, сирење и свежа краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко незасладено

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Лења пита со јаболка

                                       IV   НЕДЕЛА АВГУСТ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед,  млеко

незасладено

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Погачица од пченкарно брашно со сирење

СРЕДА

Намаз од павлака, сирење и рендана краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска свежа

Пирошка

со

кашкавал

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од урда, свежа рендана пиперка и доматно пире,чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Лења пита со јаболко

                                             V   НЕДЕЛА АВГУСТ  2018

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мармалад,  млеко

незасладено

Овошје

Ориз со пилешко месо и мешан зеленчук (грашок, морков, пченка), салата сезонска свежа

Банана

СРЕДА

Корнфлекс со

 млеко незасладено

Овошје

Грашок со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска свежа

Пирошка

со

кашкавал

ЧЕТВРТОК

            Намаз од павлака и кашкавал,

чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Интегрално лиснато пециво со сирење

ПЕТОК

Намаз од путер и сирење,чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир, ориз и зеленчук

Лења пита со вишна

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска свежа

Интегрално лиснато пециво со сирење

СРЕДА

Намаз од путер, сирење и обарен рендан морков, чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Погачица од пченкарно брашно со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Боранија вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од павлака и рендан кашкавал, чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска свежа

Овошен ролат со јаболка

 

II  НЕДЕЛА СЕПТЕМВРИ 2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

СРЕДА

Намаз од павлака, сирење и свежа рендана краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Пирошка со кашкавал

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од рендана пиперка, урда и доматно пире ,

чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Овошен ролат со вишна

МЕСЕЧНА ЛИСТА НА ЈАДЕЊЕ – ДЕЦА ОД 2-6 ГОДИНИIII  НЕДЕЛА  СЕПТЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

салата сезонска свежа

Проја со сирење и праз

ВТОРНИК

Намаз од путер, сирење и обарен рендан морков, чај од шипка со лимон

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска свежа

Овошен ролат со јаболко

СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска свежа

Интегрално лиснато пециво со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака, сирење и свежа краставица, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата свежа сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Свежа краставица

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска свежа

Житна

плочка

IV   НЕДЕЛА  СЕПТЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонска свежа

Домашна кифла со 4 видови семки

ВТОРНИК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска свежа

Погачица од пченкарно брашно со сирење

СРЕДА

Намаз од урда, свежа рендана пиперка и доматно пире,чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска свежа

Бомбици од јаболка и бисквити

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Риба фишфингер печена со компир пире, салата сезонска свежа

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

Свежа краставица

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Житна

плочка

 

 

 

 

ДЕНПОЈАДОКУЖИНАРУЧЕКУЖИНА
ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав

со морков,

салата сезонска

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

Лења пита

со вишна

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОКНамаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Боранија вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Банана

ПЕТОКНамаз од павлака и рендано сирење, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонскаИнтегрално лиснато пециво со сирење

 

II  НЕДЕЛА ОКТОМВРИ 2018

ДЕНПОЈАДОКУЖИНАРУЧЕКУЖИНА
ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сокЛеќа вариво со зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

ВТОРНИККорнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Зелка со мелено

јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Бомбици од јаболка и бисквити
СРЕДАНамаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска

Сутлијаш

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Банана

ПЕТОК

Намаз од рендана пиперка, урда и доматно пире ,

чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонскаОвошен ролат со јаболко

III  НЕДЕЛА  ОКТОМВРИ  2018

ДЕНПОЈАДОКУЖИНАРУЧЕКУЖИНА
ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

салата сезонска

Проја со сирење и праз
ВТОРНИКНамаз од путер, сирење и обарен рендан морков, чај од шипка со лимон

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонскаПудинг од ванила
СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење
ЧЕТВРТОКНамаз од пржени јајца со урда, чај од шипка со лимон

Овошје

Печена риба фишфингер со компир пире, салата сезонска

Банана

ПЕТОКНамаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

IV   НЕДЕЛА  ОКТОМВРИ  2018

ДЕНПОЈАДОКУЖИНАРУЧЕКУЖИНА
ПОНЕДЕЛНИК

Тарана

со сирење,

јогурт

Овошен сок

Леќа вариво со зеленчук, салата сезонскаДомашна кифла со 4 видови семки и сирење
ВТОРНИК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Банана

СРЕДАНамаз од туна, кисели краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска

Бомбици од тиква и бисквити
ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Лења пита со вишна

ПЕТОКНамаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Житна

плочка

 

V  НЕДЕЛА  ОКТОМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав

со морков,

салата сезонска

Житна

плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс

со млеко

незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

Лења пита

со вишна

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-баничка со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Боранија вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од павлака и рендано сирење, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

I  НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Житна

плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Пилешко месо со ориз и зеленчук (морков, грашок, пченка), салата сезонска

Перек

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

 Ќофте од мелено јунешко месо и пире од компир, салата сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од урда, рендана пиперка и доматно пире, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

                                II  НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

 салата сезонска

Брза пита со сирење и 4 видови семки

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Сутлијаш

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Риба фишфингер печена со компир пире, салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Банана

ПЕТОК

Намаз од пржена урда и јајца,

чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Овошен ролат со вишна

III  НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Колач со брусница

ВТОРНИК

Намаз од путер, сирење и обарен рендан морков, чај од шипка со лимон

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска

Пудинг од ванила

СРЕДА

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

ЧЕТВРТОК

Намаз од туна, рендани краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

Овошје

Ќофте од мелено јунешко месо и пире од компир, салата сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

IV   НЕДЕЛА  НОЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

 салата сезонска

Житна

 Плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Риба фишфингер печена со пире од компир, салата сезонска

Лење пита со јаболко

СРЕДА

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска

Пудинг од ванила

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Бомбици од тиква и бисквити

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Јуфки со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Брза пита со сирење и праз

ВТОРНИК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Ќофте од мелено јунешко месо и пире од компир, салата сезонска

Интегрално лиснато пециво со сирење

СРЕДА

Намаз од туна, кисели краставички и сок од лимон, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок вариво со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Банана

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Растурена пиперка со мелено јунешко месо, ориз и зеленчук, салата сезонска

Лења пита со јаболка

ПЕТОК

Намаз од пржени јајца и урда, чај од шипка со лимон

Овошје

Зелка со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

                                II  НЕДЕЛА  ДЕКЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

 салата сезонска

Житна

 плочка

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Боранија со мелено

јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Пудинг од ванила

СРЕДА

Намаз од павлака и сирење, чај од шипка со лимон

Овошје

Макарони со мелено јунешко месо и зеленчук, салата сезонска

Бело пециво-лиснато со кашкавал

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер и кашкавал,

чај од шипка со лимон

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Овошен ролат со вишна

 

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Тарана со сирење,

јогурт

Овошен сок

Вариво леќа со зеленчук,

салата сезонска

Колач со морков

ВТОРНИК

Намаз од путер и мед, млеко незасладено

Овошје

Пилешко месо со ориз, пченка, грашок и морков, салата сезонска

Бело пециво-погачица со сирење

СРЕДА

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Грашок со мелено

јунешко месо и

зеленчук,

салата сезонска

Бомбици од тиква и бисквити

ЧЕТВРТОК

Корнфлекс со

млеко

незасладено

Овошје

Риба пешена фишфингер и пире од компир, салата сезонска

Банана

ПЕТОК

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

Овошје

Турли тава со мелено јунешко месо, компир и зеленчук, салата сезонска

Житна

плочка

IV   НЕДЕЛА  ДЕКЕМВРИ  2018

ДЕН

ПОЈАДОК

УЖИНА

РУЧЕК

УЖИНА

ПОНЕДЕЛНИК

Палента со сирење,

јогурт

Овошен сок

Чорбест грав со морков,

 салата сезонска

Житна

 плочка

ВТОРНИК

Корнфлекс со млеко незасладено

Овошје

Риба фишфингер печена со пире од компир, салата сезонска

Лење пита со јаболко

СРЕДА

Намаз од путер, сирење и варено јајце, чај од шипка со лимон

Овошје

Вариво спанаќ со ориз, кисело млеко и ½ јајце варено

Банана

ЧЕТВРТОК

Намаз од павлака и кашкавал, чај од шипка со лимон

Овошје

Боранија со мелено јунешко месо и зеленчук,

салата сезонска

Сутлијаш

ПЕТОК

Намаз од путер и мармалад, млеко

незасладено

Овошје

Македонска јанија со мелено јунешко месо, компир и зеленчук

Бомбици од пченица