Светски ден на планетата Земја

Децата од ЈУДГ “Буба Мара” денес го одбележаа Светскиот ден на нашата планета Земја.

Песнички, игри на отворено, цртање на плочник, креативни работилници се со цел да ја подигнеме свеста за зачувување на нашата планета. Да остане безбедно место за живеење со чиста вода, чист воздух и многу зелени површини.