Скопски цветен фестивал

Децата од објект Пчелка 1 учествуваа на шестиот Скопски цветен фестивал кој се одржа во градскиот парк под покровителство на град Скопје, во организација на ЈП “Паркови и зеленило” и во соработка со Општина Аеродром.

Како соработници во реализација на настанот беа и родителите на нашите дечиња. Скопскиот цветен фестивал го слави цвеќето, зеленилото, природата и другарувањето на отворено.

“Скопје цвета” беше мотото на овогодинешниот фестивал. Децата и сите присутни уживаа во убавината на цветните бои, декорации и разновидната музичка програма.