Роденден на Општина Аеродром

На 14.04.2019 година се одбележа 14-тиот  роденден на Општина Аеродром. По тој повод, децата на возраст од 4-5 години од нашата градинка ЈУДГ “Буба Мара”, објект “Пчелка 2”, учествуваа и дадоа свој придонес во прославувањето на роденденот со две подвижни танцови игри со наслов “Играм, играм” и “Планетата земја”.

Свој придонес во подготовките на двете танцови игри даде воспитно-згрижувачкиот кадар и стручниот тим на нашата градинка.

На настанот најверната публика беа родителите и останатите граѓани на Општина Аеродром. Забавата имаше и хуманитарен карактер.