Одбележување на денот на жената

Денес е празник на мајката, бабата, ќерката, со еден збор празник на жената. Нашите дечиња од срце им го честитаа празникот на нивните мајки и баби така што изработија честитки со своите вредни рачиња.
Денот на жената го одбележавме во сите објекти на нашата градинка. Децата пееја песнички за мајката, присуствуваа на куклена претстава дадена од нивните учителки, рецитираа, танцуваа…