Денот на прегратката

Како дел од програмата на Советувалиштето за деца и родители “Мал свет, големи срца” го одбележавме Денот на прегратката. Нашата цел беше децата да разберат колку е важно да се почитуваат, прегрнуваат и да си даваат меѓусебна поддршка.

Со децата разговаравме за значењето на прегратката, а потоа тие проследија едукативно видео и меѓусебно си подарија неколку прегратки. На крај сите заедно изработивме постер како заклучок зошто е важна прегратката.