Денот на насмевката

Децата од нашата градинка го одбележаа Денот на насмевката преку неколку интересни активности поврзани со снегот и снешкото – приказна за снешкото што свири  на саксофон, смешни инсерти од детски филмови и сл. Децата самостојно направија и смешни снешковци од спортски реквизити, а на крај секое дете нацрта цртеж каде доминираше насмевката.

Исто така, децата се потсетија дека хигиената на забите е многу важна за убава и здрава насмевка, а тоа ќе се постигне ако секојдневно ги четкаме забите со паста и четка за заби.