Меѓународен ден на детето

Децата се нашето богатство, нашата среќа и нашата иднина!

По повод денот на детето, децата од објект “Сонце” ја посетија книжарницата “Литература” каде се запознаа со начинот на создавање на една книга – идеја, слики и илустрации, приказна, се до крајната цел – книгата.

Исто така, дечињата од објект “Буба Мара” го одбележаа денот на детето заедно со музичкиот педагог, приредувајќи караоке шоу каде ги пееја нивните омилени песни и неизмерно се забавуваа.