Денот на народното востание на македонскиот народ

Одбележување на “11ти Октомври” – денот на народното востание на македонскиот народ

Во нашата градинка, децата од 5-6 години учествуваа во приредба по повод “11ти Октомври” и пред своите другарчиња рецитираа и пееја песнички во духот на овој наш празник.