01 – 05 Октомври – ДЕТСКА НЕДЕЛА

Првата недела од месец октомври ја посветивме на децата и детските права. Децата се наша радост и гордост, нашето богатсво и нашата иднина. Сите деца имаат еднакви права, а оваа недела ние им ја посветивме токму на нив. Игравме, пеевме, се натпреварувавме, пречекавме гости, шетавме… Се беше во знакот на децата, детската игра и почитувањето на детските права. Еве како се прослави неделата на детето во нашата градинка.

– Уживавме во претставата “Пинокио порасна” на музичко-театарската група Триангл 

– Се дружевме и се натпреварувавме во нашите “Игри без граници”

– Пречекавме гости кои со кои се дружевме и на тој начин го дополнивме нашето знаење

– Учествувавме во квиз и се докажавме колку многу знаеме – “Имам право да знам”

– И што е најважно, ги научивме нашите ДЕТСКИ ПРАВА