Одбележување на Европската недела на мобилност

Децата од градинка “Буба Мара” заедно со нивните другарчиња од градинката “Срничка” денес беа дел од одбележувањето на Европската недела на мобилност во општина Аеродром, поточно во паркот “Јане Сандански”.

Цртавме, возевме велосипеди и тротинети, учествувавме во разновидни спортски активности и бескрајно се забавувавме. Нашата цел беше да покажеме дека луѓето имаат избор кога се во прашање превозните средства ако сакаме да ја зачуваме животната средина.