Светски ден за заштита на озонската обвивка

Денес во нашата градинка го одбележавме светскиот ден за заштита на озонската обвивка. На децата, преку разговор и слики, им објаснивме колку е важно да ја чуваме озонската обвивка која ја штити планетата Земја. Подигнувањето на еколошката свест кај децата беше главна цел на денешните активности, а малите екологисти имаа исполнет и интересен ден во градинка.