Роденден на ЈУДГ “Буба Мара” и меѓународен ден на семејството

Родители и деца – сите заедно го прославивме меѓународниот ден на семејството, а истовремено и роденденот на нашата градинка. На детската улица “Тоше Проески” дечињата пееја разни песнички, танцуваа на ритамот на музиката и возејќи ги своите велосипеди ја поддржаа акцијата “Сите на велосипед”. Целта на акцијата беше да се поттикнат сите деца да возат велосипед и да се истакне потребата за стекнување здрави навики уште од најрано детство