Ден на планетата Земја

Децата од нашата градинка го одбележаа денот на нашата планета и ни посочија колку е важно да се чува животната средина. Децата ни испратија моќна порака за подигнување на еколошката свест кај луѓето преку работна акција во дворот на градинката и преку ликовната игра – “Зелени листови за чист воздух”.