Орална празнина и правилна исхрана 2019

Предавање на тема „Градба и функција на оралната празнина и правилната исхрана”

Децата од 5-6 години од објект Пчелка 2 денес научија неколку нови работи за градбата и улогата на усната празнина, а истовремено и за правилната исхрана. 

Работилницата беше реализирана од д-р Ана Тавчиоска и сестра Вања Трајковска. 

Целта беше да се поттикнуваат здрави животни навики.