Работилница со WSS Effect - Банка за храна МК

Децата на 5-6 годишна возраст од објект Пчелка 2 денес ги пречекаа нашите гости WSS Effect - Банка за храна. Целта на оваа работилница беше да се поттикне грижлив однос кон храната и рационална употреба на истата. 

Сите заедно ги обоивме зеленчуците и овошките и разговаравме за важноста на храната која ја посадуваме, негуваме, береме и јадеме. 

Да бидеме хумани и да не ја фрламе храната, туку да ја подариме на децата кои немаат.