Фестивал на чај и книга

На ден 07.12.2019 година воспитниот тим од објект Лавче заедно со децата на возраст од 2-6 години и родителите го посетија Фестивалот на чај и книга во трговскиот центар Веро Џамбо.

Целта на посетата беше децата да дознаат повеќе за чаевите и нивниот бенефит преку нивна примена.

Научија дека од шипката се прави вкусен мармалад и имаа можност за дегустација.

Ги гледаа билките под микроскоп,  Ботаничката градина и сееја разновидни семиња.