Правиме снешко и снежни топки

Можеби оваа зима сѐ уште немаме снег, ама затоа децата од 2-3 години од објект Буба Мара 1 сами си направија снешко и снежни топки. 

Најпрво го моделираа снешкото, па слушаа приказна за “Снешкото и сонцето” и на крај се забавуваа правејќи ги снежните топки и фрлајќи ги кон целта. 

На овој начин ја вежбавме фината моторика и манипулативните вештини - контролата на дланките и способностите за фаќање, турка, тркање, фрлање, подигање и сл.