Штрк и гнездо за штркот

Дечињата од 2-3 години од објект Сонце преку неколку интересни активности научија многу нови работи за штркот. 

Внимателно слушаа препознавајќи ги карактеристиките на штркот, правеа гнездо и пееја песничка. Трудот од нивните вредни рачиња е очигледен.