Светски ден на заштеда на енергија

Денес го одбележавме Светскиот ден на заштеда на енергија во објект Лавче заедно со децата од 4-6 години и педагогот на градинката преку работилница насловена „Штедиме електрична енергија”.

Целта ни беше да ги поттикнеме возрасните и децата за правилно, рационално користење, односно штедење на електричната енергија за да се продолжи работниот век на електричните апарати.