ВИНОЖИТО ЗА НАДЕЖ „СÉ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“

Драги родители и драги деца,
ВИНОЖИТО ЗА НАДЕЖ „СÉ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“ е пораката на децата од Италија кои како и децата од нашата татковина се во домашни услови, без можност за дружење и заедничко играње. Цртежите со виножито и пораката „СÉ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“ ги има насекаде, на прозорци, тераси, врати. Кон оваа иницијатива се приклучија децата од повеќе земји, па така и ние заедно со Вас родителите и децата од нашата детската градинка „Буба Мара“ ќе ја прифатиме оваа убава порака и иницијатива со желба да ги научиме децата на сочувство, солидарност но и надеж во подобро утре. Украсете ги Вашите прозорци, тераси со цртежи со виножито кои ќе ги изработите ЗАЕДНО со Вашите деца.
На следните линкови можете да погледнете како децата од Италија заедно со своите најблиски ја реализираа оваа иницијатива.....
   

Во видеото можете да погледнете како децата од нашата градинка ја прифатија оваа порака...