Скокни, пронајди, префрли

“Скокни, пронајди, префрли” - натпреварувачка игра со децата од 4-5 години од објект “Сонце”.

Децата се движеа по веќе осмислен полигон. Прескокнуваа препреки и префрлаа топчиња со помош на долните екстремитети. Активноста овозможи поттикнување на истрајност, координирани движења, социјална и емоционална сигурност и истовремено влијаеше врз корекција на стапала.