Светски ден на миење раце

Одбележување на Светски ден на миење раце

Објект “Буба Мара 1”

Деца од 4-5 години

Децата цртаа бактерии на рачињата - ракавиците, а потоа симболично со помош на влажни марамчиња ги "измија".