Есенски плодови

Објект "Буба Мара 1"

Група 4-5 год.

"Есенски плодови"

Цел: Децата покрај тоа што се запознаваа со есенските плодови ја развиваа фината моторика, односно сецкаа, лепеа и виткаа хартија. Покрај ова научија да ја пеат и песничката "Есента е волшебна" која го прошири знаењето за есента кое што веќе го имаа од предходно.