Соопштение

По повод 16-ти октомври, Светскиот ден на борба против гладта, ЈУДГ “Буба Мара” О.А. и оваа година организира хуманитарна акција.
Акцијата започнува во петок, 16-ти октомври, а ќе трае цела наредна недела, односно до 22 октомври (четврток).
Ќе се донираат тегли зимница (ајварче, кисели краставички, цвекло, модри патлиџани, карфиол, пиперки и сл.), а во донацијата ќе бидат вклучени сите субјекти, почнувајќи од градинката како донатор, целиот вработен персонал и родителите со нивните деца.
Донираната зимница е наменета за трпезата на социјално загрозени семејства од Општина Аеродром.
Со почит,
ЈУДГ „Буба Мара“ - Скопје